Laserová akademie: Druhý plastový Einstein

Mile nás překvapily ohlasy na náš speciální laserový projekt, (plastového Einsteina), který nyní zdobí foyer u nás ve firmě, ale můžete ho vidět již brzy: 8 – 11. října na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, kde budeme vystavovat v pavilonu G1, místo 17. Zaujali jsme také samotného výrobce laserů – firmu Trotec, která si od nás hned objednala další kus plastového Einsteina. Takže jsme se s chutí pustili do výroby druhé verze.

Stejně jako minule jsme graficky upravenou fotku Einsteinovy hlavy převedli do jedenadvaceti barevných odstínů, které mají desky TroGlass Color Gloss, vyřezali je na laseru a složili jako puzzle. Měli jsme již trochu představu, kolik času si vyhradit a jaký nejlepší postup zvolit, takže nám to šlo od ruky ještě lépe.

X

XXX

Více detailů o výrobě najdete v článku:
Laserová akademie: Plastový Einstein

Pokud se rozhodnete to také vyzkoušet, například na jakémkoli reklamním panelu, uvidíte, že s dobrými materiály a kvalitním laserem je to hračka. Pro dosažení úplné přesnosti mají lasery Trotec praktickou funkci, která umí k obvodu vyřezávaných dílů přidat nastavitelnou tloušťku řezu, takže dílky pak složíte zcela přesně k sobě. Samozřejmě, chce to trochu praxe, ale o tipy se s vámi rádi podělíme.

V praxi tuto technologii využijete zejména při výrobě špičkových vybavení pro prodejny, v reklamě, brandingu nebo při výrobě podsvícených panelů…

Fakta o obou plastových Einsteinech:

  • grafika pochází z vecteasy.com/vector-art/136985-albert-einstein-wpap a je upravena v CorelDRAW X7
  • akrylátové desky TroGlaS Color Gloss ve 21 odstínech, tloušťka 3mm
  • nosná sendvičová deska Dibond 3 mm s potiskem
  • lepidlo Loctite Creative
  • počet dílků: 329 v 21 barevných odstínech
  • rozměr: 800×800 mm

Plastového Einsteina si budete moci prohlédnout kdykoli u nás ve firmě (Megaflex, spol. s r.o., Osiková 2644/3, 130 00 Praha 3) nebo také na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně (úterý 8. října – pátek 11. října 2024), kde budeme vystavovat nejen všechny typy našich laserů, ale i materiály vhodné pro laserové zpracování.

———————————————————————————————————————————–
V případě zájmu o další informace nebo o nákup materiálů či pronájem laserů, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *