Laserová akademie: Plastový Einstein

Kategorie Lasery

Dlouho jsme si lámali hlavu s tím, jak předvést možnosti krásných akrylátových desek ve spojení se špičkovými lasery.  Až Albert Einstein nás přivedl na zajímavou myšlenku. Graficky upravenou fotku jeho hlavy jsme převedli do jedenadvaceti barevných odstínů, které mají desky TroGlass Color Gloss, vyřezali je na laseru a složili jako puzzle. 

Převod barevných odstínů a grafická úprava předlohy je v podstatě jednoduchá práce, pokud to umíte s programem CorelDraw. Řezání materiálu je vlastně velmi běžná úloha pro náš laser. Nejtěžší částí práce bylo samozřejmě složení grafiky z několika stovek dílků.

Pokud se rozhodnete to také vyzkoušet, například na jakémkoli reklamním panelu, uvidíte, že s dobrými materiály a kvalitním laserem je to hračka. Pro dosažení úplné přesnosti mají lasery Trotec praktickou funkci, která umí k obvodu vyřezávaných dílů přidat nastavitelnou tloušťku řezu, takže dílky pak složíte zcela přesně k sobě. Samozřejmě, chce to trochu praxe, ale o tipy se s vámi rádi podělíme.

V praxi tuto technologii využijete zejména při výrobě špičkových vybavení pro prodejny, v reklamě, brandingu nebo při výrobě podsvícených panelů…

Fakta o plastovém Einsteinovi:

  • grafika pochází z vecteasy.com/vector-art/136985-albert-einstein-wpap a je upravena v CorelDRAW X7
  • akrylátové desky TroGlaS Color Gloss ve 21 odstínech, tloušťka 3mm
  • nosná sendvičová deska Dibond 3 mm s potiskem
  • lepidlo Loctite Creative
  • počet dílků: 329 v 21 barevných odstínech
  • rozměr: 800×800 mm

Plastového Einsteina si budete moci prohlédnout kdykoli u nás ve firmě, v showroomu laserů (Megaflex, spol. s r.o., Osiková 2644/3, 130 00 Praha 3) nebo také na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně (úterý 8. října – pátek 11. října 2024), kde budeme vystavovat nejen všechny typy našich laserů, ale i materiály vhodné pro laserové zpracování.

———————————————————————————————————————————–
V případě zájmu o další informace nebo o nákup materiálů či pronájem laserů, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny