Tipy a triky: Jak ochránit laser Trotec v extrémních letních teplotách

Tohle léto bylo co se týče teploty velmi výrazné a čeká nás dle meteorologů i velmi teplé září. Neměli bychom tedy zapomínat na ochranu strojů, které mohou výkyvy teplot poškodit. A jelikož nás podobná léta zřejmě čekají i příští roky, je potřeba se na to připravit

Letní extrémy mohou představovat výzvu pro váš laser. Máme pro vás základní tipy, jak udržet váš Trotec Laser v nejlepší kondici, i když venku panují vysoké teploty! 🌡️☀️

  • Chraňte laser před slunečními paprsky! Zamezte přímému slunečnímu záření tak, že instalujete a posléze stáhnete žaluzie nebo zavřete okenice, zejména pokud je váš laser blízko okna. Ochrana před nadměrným teplem je klíčem k zachování optimální funkčnosti laseru.
  • Ale vyhněte se i extrémnímu chladu! ❄️ I když nás klimatizace ochlazuje, umístění vašeho laseru a příslušenství přímo v proudu studeného vzduchu může vést k nadměrnému ochlazení a poškození. Najděte tedy raději rovnováhu a umístěte laser tam, kde teplota zůstává pokud možno stabilní.
  • Zajistěte dobré větrání. Kromě značkového odsávacího systému (např. Atmos Pure), zamezte hromadění tepla také tím, že podpoříte proudění vzduchu v místnosti. Dopřejte laseru oddech tím, že občas – zejména ráno a v podvečer, kdy jsou teploty nižší, otevřete okno a necháte čerstvý vzduch cirkulovat. Je to jednoduchý, ale účinný způsob, jak udržet dobré podmínky pro dobrý výkon laseru.

#troteclaser #settingnewstandards #lasertips #lasertechnology #laserbymegaflex

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *